Hemmet

Tips när du ska plantera i din trädgård

Det här med rabatter är väldigt roligt. Kanske har du drömt länge om att få ta dig an en egen rabatt där du bestämmer helt hur planteringarna ska planeras och planteras. Ett tips för framgång är att göra en enkel skiss innan du sätter igång. Funderar kring balansen mellan växter och blommor. Att ha en tydlig vision och målbild för resultatet gör arbetet betydligt mycket enklare.

Temafärger

Det finns en rad frågor som är bra att ta ställning. Dels kan du fundera kring om det är något speciellt tema på färger som du vill hålla dig till. Det skapar ett enhetligt intryck i rabatten om du väljer ut ett fåtal färger som de olika växterna håller sig inom. Det ser genomtänkt ut. Om du hellre vill kan du såklart odla helt fritt och låta naturen ta över.

Förläng säsongen

En annan sak att fundera kring är tajmingen. Med det menas att det är bra att fördela ut så att inte allting blommar samtidigt. På så vis förlänger du säsongen då rabatten är vacker. Ta god tid på dig när du väljer växter till trädgården så ökar chansen att du blir nöjd med resultatet. Att bolla idéer med vänner och leta inspiration på internet är bra metoder.