Så slipar du ett betonggolv

Ett betonggolv kan vara både praktiskt och ge skön karaktär till ett hem. Om du dessutom slipar det kommer du få en jämn yta och en härlig glans. Att slipa betonggolv kräver en del kunskap och speciell utrustning. Har du ingen vana är det därför bäst att ta hjälp av någon med erfarenhet, antingen firma eller privat. Stadax Betongteam i Varberg är experter på betonggolv. På grund av den hårda ytan behöver du en diamantslip, den gör jobbet som en vanlig slip inte klarar av.

Noggranna förberedelser

Oftast räcker det inte med att skaffa en slip och bara köra igång. Du måste först gjuta ny betong innan det går att slipa den. Många gånger finns det betong under gamla träplankor som ju borde gå att slipa på, men så är alltså inte fallet. Anledningen stavas främst sprickor men även ojämna ytor som gör golvet helt obeboeligt. Lyckligtvis är det inte svårt att gjuta ett golv och det kommer göra underverk på slutresultatet.

Fördelar med att slipa betonggolv

Det är inget måste att slipa ett betonggolv, men det är en stor fördel. Du kommer märka att det blir betydligt mer lättskött, vilket kan vara skönt. Det blir även mer hållbart, vilket är bra både för plånboken och miljön. Istället för att köpa ett helt nytt golv räcker det ofta gott och väl med en slipning. Sist men inte minst bidrar det även till ett fräschare och mer modernt intryck som livar upp hemmet.

Glöm inte ytbehandlingen

Själva slipningen i sig är förstås väldigt viktig, men du får inte heller glömma den avslutande ytbehandlingen. Om du anlitar en firma som slipar åt dig har de oftast flera olika typer av behandlingar att välja mellan. Några av de vanligaste alternativen är olja, lack och såpa. Den gemensamma nämnaren är att de alla verkar skyddande och ger golvet en längre livslängd. En ytbehandling kommer även göra att ditt golv skiner som nytt längre.