Vinterbona uterummet

En dröm för många är att kunna använda sitt uterum året rum även under de kalla vintermånaderna. Det finns vissa tips och trix som du kan ta till för att lyckas med detta. För det första måste du tänka på värmen då det är det viktigaste. Idag finns det flera olika modeller av lampor med infravärme som du kan köpa och som håller värmen även när det är minusgrader under den hårda vintern i Sverige.

Ett annat bra tips som både gör det mysigt och mer ombonat för vintern är att satsa på en massa varma och mjuka tyger och filtar. Bunkra upp med kuddar och plädar som alla kan svepa om sig när de sitter där ute. Varför inte ha ett fårskinn som sittdyna på varje stol? Ha gärna mjuka och sköna material som ull eller fleece på alla sittytor. Dessa är material som håller värmen väldigt bra och som passar till vintern.

När du ska inreda ditt uterum för att passa vintern bör du tänka efter vilken stil du vill ha. Kanske vill du att det ska kännas som att du kliver rakt ut till en stuga i fjällen. I så fall är det snyggt att satsa på material i olika träslag. Gärna ska det se så obehandlat ut som möjligt. Ha gärna en blandning av mörka och ljusa träslag för att få ett mer levande rum.

Om du söker inspiration till ditt uterum kan du använda dig av sociala medier. Det finns flera konton på Instagram som sysslar med inredning där du kan få bra inspiration. Även på sidor som Pinterest hittar du en mängd bilder på uterum och små detaljer. För att göra ditt uterum mer mysigt kan du satsa på små saker, exempelvis en mysig ljuslykta eller flera små värmeljus. Tända ljus är också bra för att hålla värmen.