Badrum

Alla vill vi ha ett fint och funktionellt badrum. Smaken är individuell och det är inte säkert att du känner dig helt nöjd när du flyttar in i en ny lägenhet eller hus. Därför blir det ofta förr eller senare aktuellt att renovera badrummet för att göra det mer personligt och anpassat.

Ta hjälp av hantverkare

Badrumsrenovering är inte helt enkelt. Det är ett projekt där de flesta tar hjälp av hantverkare snarare än att göra allting själva. Även om saker som färg, materialval och design spelar en viktig roll för slutresultatet, krävs det också stor teknisk kunskap för att utföra alla nödvändiga installationer och ombyggnadsarbeten.

Ett företag som sysslar med badrumsrenovering är Edsvikens Måleri och Bygg. De tar sig gärna an hela badrumsrenoveringar, men gör även skräddarsydda lösningar där du själv utför delar av arbetet för att dra ned på kostnaden. Företaget är certifierat och lämnar alltid garanti, så att du kan kontakta dem för hjälp även efter renoveringen.

Att tänka på vid renoveringen

Hur härligt är det inte att få designa sitt eget drömbadrum? Det blir möjligt när du väljer att renovera. Ett tips är att tänka igenom noga vilka prioriteringar du har. Vill du ha duschkabin eller badkar? Hur ofta använder du till exempel ett badkar, eller vill du till och med ha ett med spafunktion?

Sedan är det detta med badrummets utseende. Idag är det inte längre lika självklart med vitt kakel. Kakelplattorna kommer dessutom i olika geometriska former, och skåpen kan vara i träutförande eller färg. Populära detaljer är saker som dubbla handfat, sittmöjligheter i badrummet samt gröna växter för att göra det mer ombonat.

När du ändå är i förd med att renovera badrummet kan det vara bra att tänka igenom om det behöver dras ny el på samma gång. Det kan vara bekvämt att ha en kontakt för hårtork eller rakapparat lätt tillgängligt vid handfat eller badrumsskåp. Eller om man vill byta ut belysningen i badrummet. Ta då kontakt med en behörig elektriker om inte firman som renoverar badrummet erbjuder det.