Måla väggarna i tidlös vit

Att förändra ett rum genom att måla om väggarna är ett simpelt knep att ta till för att förnya ditt hem. Du kan välja att måla någon vägg eller alla väggar och det är bara fantasin som sätter gränserna. Att måla väggarna i en tidlös vit nyans är populärt just nu och kan förnya ditt hems känsla markant. Även om du redan upplever att dina väggar är vita brukar skenet kunna bedra, du blir ofta hemmablind och märker inte när färgen på väggen förändras med tiden. En liten nyansskillnad i den vita färgen på väggen kan skapa stor skillnad.

Vad krävs för att måla om?

Det första stegen när du ska måla dina väggar vita där hemma är att plocka undan dina saker i rummet för att kunna skydda golvet med papp eller plast. Inhandla penslar, roller och färg hos din närmsta färghandel och du är redo! Är väggytan sliten måste du nöta ner ytan genom att använda sandpapper och finns det hål måste du spackla igen dessa innan du börjar måla. Börja gärna måla med en grundfärg och avsluta med den färg du valt för att uppnå bästa resultat. Beroende på hur mörk väggen är så skiljer det sig i hur många gånger du behöver måla väggen.

Vita väggar

Vita väggar är modernt och passar till allt. Väljer du att måla väggarna vita så kan du sedan välja en inredningsstil med färger som passar din egna personliga stil. Vita väggar är alltid en bra grund att utgå från när du ska inreda ditt hem. Har du barn är det lätt att du blir avskräckt för att det kan bli fingeravtryck lite här och där, men då kan du alltid underhålla dina vita väggar genom att måla ett lager till. Ett tips är att spara lite färg i förrådet, då är du alltid redo om det skulle bli någon fläck på väggen.