Fixa till sovrummet

I sovrummet spenderar vi en hel del tid och även om vi mest sover där är det ändå viktigt att rummet är trivsamt. Måla i lugna färger så att du kan slappna av, till exempel grönt eller vitt. Det får inte vara för plottrigt med diverse pinaler, då det kan vara svårt att slappna av. Det är faktiskt inte så svårt att inreda sovrummet med lite hotellkänsla om du önskar det. Välj en bra säng med en snygg gavel, fina sängbord och sängkläder av god kvalitet. Glöm inte bort en behaglig belysning och en byrå eller garderob där du kan förvara dina kläder.

Möblering

Vi spenderar mycket tid i sängen så det är viktigt att ha en säng som är av god kvalitet och som är bekväm att sova i. Många gånger är det aktuellt att införskaffa ett sängbord där du exempelvis kan ha en fin bordslampa, din väckarklocka, en bok eller vad som helst som du vill ha i närheten när du vaknar upp. Det är vanligt att ha en byrå eller garderob för klädförvaring och kanske även en bokhylla i ditt sovrum, allt beror på hur stort rummet är och vilka behov du har. Det är enkelt att fixa till sovrummet precis som du vill ha det.

Mysigt och hemtrevligt

Vårt sovrum är vårt eget lilla krypin där vi slappnar av och kan vara oss själva. Välj därför att dekorera det väl och göra det riktigt trivsamt. Att ha några krukväxter eller ljuslyktor i fönsterkarmen höjer mysfaktorn mycket, samt kanske fotografier av nära och kära på väggarna. Bädda med sängkläder i de färger och mönster som du trivs med och runda av med några matchande prydnadskuddar. Det kan vara skönt att ha en matta bredvid sängen så att du slipper sätta fötterna direkt på ett kallt golv när du vaknar. Det finns oändliga möjligheter när det är dags att fixa till ditt sovrum – bara din fantasi sätter gränser.