Inreda vardagsrummet

Att inreda ett vardagsrum är en rolig uppgift men det finns en del grejer att tänka på innan du börjar. Inredningen blir garanterat bättre ifall du planerar hur du vill ha det redan innan starten. Det finns flera olika inredningsstilar och du väljer förstås den som passar dig bäst. För det första är det bra att välja vilka färger du vill att inredningen ska gå i. Vill du ha ett specifikt färgtema eller vill du ha allting i vitt? Tänk på att det blir snyggast med färger som hänger ihop på till exempel gardiner, mattor, dekoration och andra inredningsdetaljer.

Möblering

Det finns flera olika sätt att möblera ditt vardagsrum på och det är viktigt att se till rummets storlek när du inreder. Ett mindre rum har inte plats för lika många saker utan riskerar då att se stökigt och plottrigt ut. När det kommer till val av möbler är det dels viktigt att tänka på hur många personer ni är och planera val av sittmöbler utefter det. Det är även viktigt att tänka på vad ni använder vardagsrummet till i första hand. Soffa och TV är ganska standard i vardagsrum och det är viktigt att planera dess placering för att det ska bli trivsamt.

Dekoration

Det är dock inte endast möbleringen som är viktigt vid inredning utan dekorationen och inredningsdetaljerna gör minst lika mycket. Mattor, gardiner och belysning gör att ett rum ser mer ombonat och hemtrevligt ut. Tavlor på väggarna och lite ljuslyktor brukar vara mycket populärt, eller varför inte krukväxter i krukor som matchar resten av inredningen? Så kallade rumsdofter ger en behaglig doft i rummer. Rumsdofter kan vara alltifrån doftpinnar och rökelse till stilfulla doftlampor. Tänk även på val av material både på möbler och textilier, har du små barn eller djur ska de med fördel vara lätta att rengöra. Sätt dig ned och börja planera, gör dina inköp om det behövs och inred sedan ditt vardagsrum precis som du vill. Lycka till!