Inred snyggt med rätt gardiner

Gardiner är en stor del av inredningen och något som dessutom kan varieras i all oändlighet. Det finns en uppsjö av olika tyger, färger och utföranden att välja mellan när det kommer till gardiner. De kan enkelt användas för att matcha resten av rummet där de hängs upp. Självklart kan du lätt byta gardinerna när du vill, du kan därmed göra om inredningen i rummet hur ofta du vill. Gardiner gör dessutom att ett rum ser mer ombonat och hemtrevligt ut.

Inred med färgtema

Gardiner finns i regnbågens alla färger och många väljer att ha ett färgtema i sin inredning. Du kan välja ut några matchande färger som en röd tråd genom inredningen. Om du har vita möbler kan du välja romantiskt rosa gardiner, eller varför inte en trevlig ljusgrön variant. Matcha gardinerna med sängkläder, prydnadskuddar och blomkrukor för att få en enhetlig inredning i ditt sovrum. I vardagsrummet kan du ha samma färg på gardiner, plädar, mattor och prydnadskuddarna i soffan.

Välj rätt sorts gardiner

Det finns olika typer av gardiner som du kan välja mellan, till exempel kan du ha enbart gardinlängder eller bara en gardinkappa. Du kan även kombinera båda två om du vill det. För en lugnare inredning kan du välja enfärgade lite tjockare gardiner. Vill du däremot ha luft och liv i din inredning kan du välja skirare gardiner. Om du har en mycket vitt kan du med fördel välja gardiner med mönster. Du bör dock undvika det om du förövrigt har mycket mönster på till exempel soffgruppen. Det kan ge ett lite rörigt intryck. Hos Gardinstugan hittar du ett stort utbud av gardiner, även persienner och mörkläggningsgardiner.

Sy egna gardiner eller köp secondhand

Om du tycker om att pyssla och sy kan du skapa egna, unika gardiner med tyg som passar din stil. Det kan vara trevligt att skapa någonting eget att inreda med istället för att använda någonting som är massproducerat. Du kan även hitta speciella gardiner i secondhandbutiker, om du gillar retrostil. Det finns inga begränsningar för hur du kan inreda med hjälp av gardiner, det är egentligen bara din egen fantasi som sätter gränserna.