Hemmet, Renovering & bygg

3 anledningar att installera ribbväggar hemma

Ribbväggar i hemmet blir allt mer populärt, och det är inte svårt att förstå varför. Och om du ändå missat den här trenden så presenterar vi här 3 anledningar till varför du ska ha ribbväggar hemma.

Bättre akustik

Akustiken i ett hem är någonting som många inte tänker på men ändå påverkas av. Ekar det mellan väggarna kan det på sikt orsaka stress, inte minst om man har barn som tjoar och tjimmar. Men med ribbväggar så sprids ljudet ut i olika riktningar och dämpas av akustikfilten som ribborna vilar på. Du får helt enkelt ett “tystare” hem. Besök webbutiken Wallribbon för inspiration och se vilket utbud som finns.

Snyggt inslag i inredningen

Ribbväggar är också väldigt snygga. Med dessa kan du ge inredningen i ditt hem en helt ny karaktär med små medel. Ribbväggar finns i en rad olika material. Allt från trä, till de där ribborna och akustikfilten tillsammans ger känslan av hårdare material som marmor eller cement. Det här gör alltså att du kan skapa en helt ny atmosfär i hemmet, oavsett om det gäller vardagsrummet, hallen, köket eller sovrummet. Ett enkelt sätt att inreda nytt på, helt enkelt.

Modulära

Ribbväggar är sedan väldigt enkla att montera. Det kräver inte några som helst förkunskaper. Men det bästa av allt är att de går att anpassa till alla storlekar, för alla hem och väggar. Du kan välja att bara ha en eller två paneler, eller täcka både väggar och tak med desamma. Den här flexibiliteten skapar enorma möjligheter när du ska inreda ditt hem.