Resa

Tre hotell med inspirerande inredning i Stockholmsområdet

I Stockholm finns några av landets finaste hotell. Många satsar stort på interiören och en häftig inredning. Här kan till exempel isbaren vid Hotell C och den eleganta mixen mellan nytt och gammalt i Bank Hotel nämnas.

Hotell C

Hotell C är ett av de hotell i Stockholmsområdet som med en utmärkande interiör. I samtliga av hotellets rum finns bildkonst med stockholmsmotiv på väggarna. Fotografierna är tagna av namnkunniga fotografer, så som:

  • Gunnar Smoliansky
  • Dawid Björn Dawidsson
  • Hans Hammarskiöld
  • Bruno Ehrs

Mer anmärkningsvärt är kanske hotellbaren, som ligger i anslutning till själva huvudanläggningen. Baren heter ICEBAR och är världens första permanenta isbar. Här kan du njuta av goda drinkar i fem minusgrader och titta på vacker iskonst. Även barn är välkomna och servereras färgglada drinkar utan alkohol.  

Bank Hotel

Bank Hotel har en alldeles särskild interiör. Genom tiderna har flertalet banker haft kontor i huset på Arsenalsgatan, som alltså har blivit hotell idag. Byggnaden stod klar 1910 och ritades som en nytolkning av ett lyxigt renässanspalats, med snygga stuckaturer och jugenddetaljer.

Stuckaturerna och många av de andra detaljerna har bevarats och restaurerats. Dessa vackra detaljer, i kombination med moderna designdetaljer, gör Bank Hotels interiör till något extra.

Ett Hem

Interiören och inredningen i Ett Hem är kanske inte ovanlig i sig – men visst är det utmärkande för ett hotell. Precis som namnet skvallrar om, syftar interiören till att skapa en hemmakänsla. Receptionen ser lite ut som ett stort och hemtrevligt vardagsrum i lyxformat.

Inspirationen är hämtad från både modern 1900-talsinredning och svensk nationalromantik. Hotellet är ganska litet, med sina tolv rum. Gästerna äter tillsammans vid ett långbord, så känslan blir lite som att bo i ett kollektiv, men lite mer exklusivt och lyxigt.

Nobis Hotel

Nobis Hotel ligger på Norrmalmstorg och ser ganska pampigt ut – både vad gäller exteriören och interiören. Här finns eleganta rum inredda i klassisk stil. Barerna här är särskilt kända – här sitter du i exklsuiva designmöbler i ett helvitt rum, som nästan ser ut som en innergård. Fast inomhus, då.

Läget gör att du har nära till de flesta av Stockholms attraktioner. Stureplan, Kungsträdgården och city ligger bara något stenkast bort. Du har promenadvänligt avstånd till Djurgården och kommunikationer (tunnelbanans blå linje från Kungsträdgården) som tar dig överallt i Stockholm på kort tid.