Okategoriserade

Träskydd för att skydda din altan, trädäck eller staket m.m.

Träskydd är en tjänst som erbjuds av många företag för att se till att deras kunders träytor är skyddade. De kommer att göra detta genom att applicera en skyddande beläggning för att förhindra fläckar och vattenskador. Detta kan vara en bra tjänst att tillhandahålla, men bara om kunden går utöver att tillhandahålla det nödvändiga materialet.

Det första ett företag bör leta efter inom träskydd är en produkt som är tillverkad av ett material som har hög dimensionsstabilitet. Dessa träslag inkluderar teak, rosenträ, lönn, aska och björk. Dessa material är alla mycket starka, men de har också utmärkt dimensionsstabilitet. Det betyder att de inte kommer att förändras eller skeva när de utsätts för väder och extrema miljöer. Detta är en viktig funktion eftersom det betyder att beläggningen kommer att hålla mycket längre och ge bättre skydd än billigare produkter utan de extra fördelarna.

En annan viktig faktor, ett företag bör leta efter inom träskydd är en produkt som är naturligt antimikrobiell och svampresistent. Det bör ha ett brett spektrum av antimikrobiella och svampresistenta enzymer som kommer att förstöra både bakterier och svampar. Vissa konserveringsmedel är dock faktiskt svampdödande. Företag bör leta efter en produkt som använder enzymer som angriper både svamp- och bakterietillväxt. Dessutom bör produkten också ha ett brett spektrum av antimikrobiell aktivitet, vilket innebär att den kommer att döda allt från pollen till virus.

En tredje viktig faktor i träskyddet är en av sina egna egenskaper. Ett företag bör leta efter en träbehandling med en koppar-nanotermolysaktivitet. Denna unika egenskap hos koppar gör att enzymet kan tränga djupt in i träets porer. Detta är viktigt eftersom det gör att enzymet kan attackera de främsta orsakerna till svamp- och bakterietillväxt, som båda håller på att bryta ner ved. Koppar är också antimikrobiellt, vilket gör att det kan förstöra både mikroorganismer och svampar.

Det sista en träskyddsproducent behöver är att hitta ett konserveringsmedel som inte har antimikrobiell eller svampdödande aktivitet. Vissa företag använder kemikalier som har denna aktivitet, men de är skadliga för miljön. Faktum är att vissa kemikalier som används som konserveringsmedel för obehandlade träprodukter listas som farliga ämnen. Företag bör använda en träbehandling med naturlig antimikrobiell och svampdödande aktivitet.

Träskyddsmedel spelar en viktig roll för att skydda skogar och minska riskerna för träburna sjukdomar. Företag som tillverkar träprodukter för bostäder eller kommersiella tillämpningar bör dock alltid ta ett steg tillbaka för att bedöma vilken effekt ett konserveringsmedel kan ha på miljön innan de använder det. Företag bör också be om träskyddsmedel som är klara, vilket ger ytterligare skydd mot svampar och insekter. När man använder träskyddsmedel som är helt skyddade kan företag se till att alla deras produkter skyddas från både svamp- och bakterieattacker, samtidigt som de bibehåller fuktnivåer och en bra miljö för träd.