Renovering & bygg

När du behöver anlita hantverkare

Har du bestämt dig för att hitta en hantverkare finns det många alternativ till att hitta en. Där skriver du enkelt in var och vilken typ av hantverkare du söker och då kommer det upp en lista med företag som du kan kontakta.

Hantverkare med god kompetens och kunskap

Bygg.se har sökfunktioner på sidan som täcker hela branschen och hjälper dig att ta fram den kompetens du behöver, oavsett det gäller snickeri, måleri, vvs eller elinstallationer. Kunden är i fokus och du erbjuds kostnadsfria offerter, du får alltså veta vad det kommer att kosta när hela arbetet är utfört.

Andra källor för att hitta hantverkare är självklart din släkt och vänner. Någon i din bekantskapskrets har säkerligen erfarenhet av en duktig (eller dålig) hantverkare och då vet du utifrån detta om det är värt att kolla upp. Och vad kan väl vara en källa pålitligare än din vän eller din släkt.

Sociala medier

Andra sätt att leta hantverkare och som kommit starkt de senare åren och som du kanske inte tänker på, är genom sociala medier. Tittar vi på Facebook så ser vi flera hantverkare som söker uppdragsgivare. Facebook har en stor fördel för där kan du läsa vad andra personer skriver som kommenterar hantverkarens kvalitet eller pris.

Att söka en hantverkare kräver lite efterforskningar och att du vet att du får vad du utlovas och att personen i fråga har försäkringar och övriga garantier, både på material och arbete. Känner du dig osäker så finns det fler stora byggvaruhus som kan hjälpa dig och där kan du även jämföra priser.