Trädgård

Hur man planterar fruktträd i trädgården

En av de enklaste sakerna att göra om du vill lära dig att plantera fruktträd är att välja den typ du är mest bekväm med. Medan andra föredrar mesquite och vissa andra typer, är det verkligen en fråga om vilka du vill plantera. Du kan göra det genom att lära dig att läsa vilken typ av frukt som finns i varje sort och genom att plantera de som du är mest lätta att odla i din trädgård.

Vissa av dem kräver en jord som är fuktig och väl ruttnad medan andra inte gör det. Det är också viktigt att du väljer vilken typ av träd du ska plantera utifrån det klimat du bor i. Till exempel måste ett träd som planteras i ett område som får mycket nederbörd planteras om några år eller det kommer att bli känsligt för att skadas av den kraftiga nederbörden. I sådana fall måste du hitta en annan art.

När du har valt vilken typ av träd du ska plantera är det dags att kontrollera storleken på det. Det är ingen mening att plantera ett stort träd om du inte ens kan se det. Gör din kamera redo för att ta bilder av trädet. Notera dess höjd och se till att du också känner till trädstammens omkrets. På detta sätt skulle du veta det utrymme som du behöver för att rymma trädet när du planerar att fylla i din trädgård.

Nästa sak du behöver göra är att gräva hålet som du kommer att använda för trädet. Se till att marken är planad så att rötterna inte får problem. Du kan använda en spade för att göra detta. När du väl har grävt hålet kan du nu förbereda vilken typ av jord du ska använda. Välj växter som behöver fukt för bättre tillväxt eller jord som är fuktig men väl dränerande.

Du kan lära dig hur man planterar fruktträd i din trädgård genom att läsa böcker. Det finns många böcker tillgängliga särskilt om landskapsarkitektur som visar dig steg för steg hur du planterar dem. Några av dessa böcker finns också i biblioteket, så kolla in deras samling om du har en. Om du inte hittar några trädgårdsböcker i dina lokala bokhandlar eller på ditt universitet kan du kolla online eftersom det finns många webbplatser som ger information om olika typer av växter.

Hur man planterar fruktträd i din trädgård slutar inte med att välja rätt trädtyp och rätt trädfruktväxter. Du måste också överväga andra viktiga saker som avståndet mellan grenarna på trädet. Du måste också kontrollera om det finns djur eller insekter i din trädgård. Om du vill locka vissa typer av vilda djur måste du skapa barriärer som fågelhus eller fågelfällor som håller fåglarna borta från dina trädfrukter.